Caramel az egyik zsűritag hatalmas megkönnyebbüléssel vette tudomásul, hogy a kezdetekben a jelentkezőknek hátat fordítva kell a produkciókat értékelniük. Unja ugyanis már a sok kocka hasat és cicababát. Mint mondta néha már saját magát sem tartja színpadképesnek annyi a tökéletes test a szakmában.

 

 

Tele van a t...öm a 16-17 éves szépfiúkkal, akik kiállnak a színpadra kockás hassal, gyönyörűen felöltözve, de ezenkívül semmi nincs mögöttük. Ennek ellenére követendő példaként szolgálnak a társaik számára. Aki pedig nem úgy néz ki, érezze rosszul magát. Még számomra is azt sugallják, ha nem vagy képes így megjelenni a színpadon, esélyed sincs a fennmaradásra.

 


Caramelnek elege van a szép emberekből


Somló szerint sem elveszett ötlet, hogy nem kell a zeneszámok előadóit gusztálni, mert így nem azon fognak rágódni, hogy kinek lenne nagyobb szüksége a főnyereményre, hogy befizesse a villanyszámlát. A közönségszavazatoktól azonban fél, mert tapasztalata szerint az ezerfejű szörnyeteg nagyon is befolyásolható.

Nem lehet megbízni a nézőkben! Talán nekik is be kellene fogni a szemüket! Sokakat ugyanis befolyásolhat a versenyző háttere, de ezért vagyunk mi, akik még a verseny elején kiszűrjük a tehetségeket, és remélhetőleg ezzel irányt adunk a közönségnek.
 

Fejenként 7 millió forint lehet a tiszteletdíja a zsűri tagjainak. Publikus adatok ugyan nincsenek, de a jól értesült fecsegő források most is mindent tudnak.

 

Az egyik zsűritag neve már a Megasztár kapcsán is felmerült korábban, és akkor hétmillióról tárgyaltak. Akkor végül mégsem ült be a zsűribe, most viszont ott van az újak között. Rosszabbul biztosan nem járt, én úgy tudom, ugyanezért az összegért vállalta most a zsűrizést.

 
 

Mielőtt igent mondtam a felkérésre, felmerült bennem, hogy ítélkezhetek-e más képzett énekesek felett. Persze elvállaltuk ebben a műsorban a Mester szerepét, és szakmailag természetesen meg tudom ítélni, hogy jó technikával énekel-e. Mégis óriási rajtunk a felelősség, hiszen amikor véleményt mondunk, abban óhatatlanul benne lesz az aznapi hangulatunk, ­vagy­is az emberi tényező.  (Malek Andrea)

 

Azért vagyunk itt, mert ez egy zenei műsor, mi pedig muzsikusok vagyunk. Biztos, hogy senkit sem fogunk megbántani vagy kinevetni, nekünk az a dolgunk, hogy véleménnyel és ha kell, tanácsokkal segítsük a versenyzőket. Szerintem mi nem észt osztunk, hanem ötleteket adunk az élő zenei kísérettel fellépő versenyzőknek, akik vagy megfogadják a tanácsot, vagy nem. A lényeg, hogy mi segíteni vagyunk itt, nem pedig mások hibáin nevetni. (Mező Misi)

 

The Voice előválogatás 

.

A Bors készített is egy összeállítást, hogy a többi hasonló műsorban mennyire volt jövedelmező a döntnöki szerepet elvállalni:

 

 

Megasztár 6.
Átlagosan négymilliót kaptak sajtóhírek szerint a zsűritagok a teljes szériára. A Mester Tamás, Falusi Mariann, Bereczki Zoltán és Bochkor Gábor négyesből az utóbbi azonban állítólag a felével többet kapta a társainál, hiszen az akkor még futó hajnali Bumeráng rádióműsor mellett vállalta be az éjszakázást is.

 

Megasztár 4–5.
Átlagosan 8 millió körül lehetett a Mega 5 zsűritagjainak fizetése a tehetségkutató idején. Igaz, ebben a zsűriben két olyan név is szerepelt, aki miatt a csatornának feltehetően mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, hisz Friderikusz Sándor és Eszenyi Enikő is „más kategória”. Mellettük Mester Tamás és Presser Gábor zsűrizett.

X-Faktor 1–2.
Az RTL Klub 2010-ben indította el az X-Faktort, és nem sokáig maradt titok, a műsorban a mentorok fejenként tízmilliót ­tehettek zsebre szériánként. A második évad előtt szárnyra kelt a hír, hogy az összeget megkurtította a csatorna, de a programigazgató cáfolt, Keresztes Ildikó, Malek Miklós, Nagy Feró és Geszti Péter örömére.